Ervaringsverhalen

Hier lees je ervaringen van andere Drenten waarmee je inspiratie op kunt doen voor het klussen aan je woning. Verhalen vol met handige tips om het makkelijker te maken.

Op energie-ontdekkingstocht met Lillian en Job

Ik wilde er vroeger nooit iets mee te maken hebben, die geitenwollen sokken opvoeding van mijn ouders. Toch keerde ik uiteindelijk terug naar wat ik ooit geleerd had. Want zo gek was het eigenlijk helemaal niet waar mijn ouders voor stonden.

Lees de blog van Hilde

Tips van Elke om duurzaam te leven met kinderen

Ik probeer het écht! Duurzaam leven met mijn kinderen dan. Maar vind het zo moeilijk om het goed te doen en echt het verschil te maken. Gelukkig kom je met een paar kleine aanpassingen al een heel eind.

Lees de blog van Elke

Hoe energiezuinig is jouw huis?

Johan van Teeffelen uit Meppel paste verschillende energiebesparende maatregelen toe aan zijn twee-onder-een-kapwoning uit 1985. Het huis is in 1997 verbouwd en ook is er betere isolatie aangebracht.

Lees hier het verhaal van Johan

Wat doe jij om de warmte in huis te houden?

Je volledige huis isoleren, zonnepanelen, een warmtepomp… Allemaal grote veranderingen die je kunt doorvoeren om energie te besparen. Maar wist je dat je met kleine maatregelen ook veel energie kunt besparen?

Naar het verhaal van Jurjen

Interieurstyliste Shirley verduurzaamt haar boerderij in stapjes

Het Drents Energieloket heeft me gevraagd om het besparen van energie onder de aandacht te brengen. Best ingewikkeld, want waar doe je goed aan als je energie wilt besparen?

Naar de blog van Shirley

Margriet combineert haar passie voor interieur met duurzaam wonen

Het Drents Energieloket vroeg mij om iets te schrijven over duurzaam wonen. ‘Hoezo ik?’, dacht ik gelijk. ‘Ik ben echt niet een voorbeeld te noemen als het gaat om duurzaam wonen, toch?

De blog van Margriet

Volg het verduurzamingsavontuur van Alfred Middelkamp

Assenaar Alfred Middelkamp gaat zijn huis, met energielabel G, volledig verduurzamen. Volg zijn avontuur op de website van het Drents Energieloket!

Alfred's verhaal

Pia Bronsveld en haar gezin kiezen voor vloerisolatie en zonnepanelen

De woning van Pia Bronsveld is sinds een paar maanden voorzien van vloerisolatie, een hoogrendementsketel en zonnepanelen. En dat bevalt. “We hadden dit veel eerder moeten doen.”

Verder lezen

Connie Buijs financierde haar dakisolatie met behulp van een Energiebespaarlening

“Ik woon in een jaren ’30 tussenwoning. Een rijtjeshuis dus. We hadden ons huis door de jaren heen al goed geïsoleerd, de vloer en de meeste gevels waren gedaan. En we hebben dubbel glas. Het enige dat nog gedaan moest worden was de zolder”.

Connie's verhaal

Ben Ernens uit Rolde vertelt over vloerisolatie

“We gingen bezig met het isoleren van de buizen onder de vloer toen we merkten dat het onder de vloer eigenlijk net zo warm was als boven de vloer.”

Lees meer