Ben Ernens uit Rolde vertelt over vloerisolatie

“Mijn naam is Ben Ernens, en ik woon samen met mijn vrouw en 3 kinderen in een twee-onder-een-kap woning in Rolde. Toen wij ons huis 5 jaar geleden kochten, was er al spouwmuurisolatie aangebracht. Dat hoefden we dus niet meer te doen”.

Op een gegeven moment gingen we bezig met het isoleren van de buizen onder de vloer en toen merkten we dat het onder de vloer eigenlijk net zo warm was als boven de vloer. De warmte van de vloerverwarming ging aan de onderkant van de vloer verloren. Toen hebben we besloten om de onderzijde van de vloer met PUR-schuim te laten isoleren.

Juist op dat moment, dat is nu zo’n 3 jaar geleden, liep er ook een actie vanuit Buurkracht waarmee we samen met onze buren zonnepanelen en isolatie konden inkopen. We hadden nog wat geld over in ons bouwdepot, dat we hiervoor goed konden gebruiken. Dat geld had ik ook in mijn hypotheek kunnen storten, zodat ik nu een lagere rente zou hoeven te betalen. Ik heb het echter in energiebesparende maatregelen gestoken. Daarvan heb ik nu veel voordeel, omdat ik een lagere energierekening heb. De maatregelen die we hebben genomen, hebben we binnen 4 à 5 jaar terugverdiend.

In een dag was het klaar

Doordat we meededen aan het Buurkracht initiatief was een groot deel van het voortraject al gedaan. Zij hadden bijvoorbeeld al een selectie gemaakt van geschikte isolatiebedrijven. Wij konden nog kiezen uit twee bedrijven. Daar kregen we allebei een offerte van en we zijn in zee gegaan met het bedrijf waar we ons het beste bij voelden. Omdat de isolatie onder de vloer geplaatst werd, hoefden de werklieden niet verder dan het gat van de kruipruimte in de gang te komen. In huis hadden we dus nergens last van. In 1 dag was het klaar, en ook het nawerk was in no-time gedaan.

Vloerisolatie? Een aanrader!

In dezelfde situatie zou ik vloerisolatie zeker aanraden aan anderen. Het is natuurlijk zonde als je energie verbruikt op een plaats waar je niet komt. Als mensen zelf bezig willen met isolatie, dan zou ik ze aanraden eerst te kijken of er ook een Buurkracht team in hun buurt is. Zij hebben vaak al een groot deel van het uitzoekwerk gedaan, en dat scheelt een hoop werk.”