Over de campagne

Haal de warmte in huis is een campagne in Drenthe ter uitvoering van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Hiermee zetten gemeenten verschillende producten en acties op om woningeigenaren te stimuleren tot energiebesparende maatregelen in huis. In Drenthe werken de 12 Drentse gemeenten samen aan de RRE en het Drents Energieloket draagt zorg voor de uitvoering.

Haal de warmte in huis

Waarom deze campagne?

Energie besparen in huis verlaagt niet alleen de energierekening, maar geeft ook meer wooncomfort én helpt bij het tegengaan van klimaatverandering. Zo werken we samen toe naar een duurzame provincie, waar het ook voor toekomstige generaties fijn wonen is.

Alle beetjes helpen

Grote maatregelen nemen in huis, zoals het dak isoleren, is een goede manier om veel energie te besparen. Je huis kan zelfs meer waard worden. Maar ook kleinere maatregelen zijn effectief. Zo bespaar je met een waterbesparende douchekop al gauw zo’n €50,- per jaar op je energierekening. Zo maken we, in kleine stapjes, sámen een groot verschil.

Doe mee met de acties

Waardebon actie

Lees alles over de waardebon actie!

Meer informatie

Acties in jouw gemeente

Kom alles te weten over acties in jouw gemeente.

Meer informatie

Een samenwerking met partners

De campagne Haal de warmte in huis is een samenwerking van de 12 Drentse gemeenten, de Provincie Drenthe, lokale energie-initiatieven, de Natuur en Milieufederatie Drenthe, Winst uit je Woning, SLIM wonen met energie, Techniek Nederland, Bouwend Nederland, Drentse bouwbedrijven en meer. Het Drents Energieloket draagt zorg voor de uitvoering van de campagne.

Meer weten over duurzaam wonen?

Drents Energieloket

Website Drents Energieloket