Zomertijd bij het Drents Energieloket

Deze winter stond het Drents Energieloket in het teken van ‘Haal de warmte in huis’. Nu de tijd van het jaar is aangebroken waarin dat juist niét is wat je wil, zet het loket de zonnebril op en start de zomer-editie! Vanaf 21 juni worden er huis, tuin en keukentips gedeeld om energie te besparen én worden de grote maatregelen besproken, zoals de aanschaf van zonnepanelen of het kiezen voor een groen dak. Ook liggen er zomerse win-acties en een uitdagende challenge in het verschiet…

Huis tuin en keukentips voor iedere dag
Energie besparen is in de zomer net zo belangrijk als in de winter. Want ook nu stookseizoen voorbij is zijn er talloze mogelijkheden om je energierekening enorm omlaag te krijgen. Daarom delen we vanaf 21 juni elke week een gemakkelijke tip om thuis geld en energie te besparen via onze Instagrampagina.

Zomerse win-acties en een ijskoude challenge
Deze zomer wordt heel Drenthe uitgedaagd om mee te doen aan een ijskoude challenge. Wat deze challenge inhoudt blijft nog even geheim, maar voor de fanatieke Wim Hof aanhangers zal het een makkie worden. Daarnaast gaan we dit jaar in Drenthe een poging doen de langste waslijn te maken samen. Daarmee zijn zomerse prijzen te winnen! En heb je nog geen waslijn? Houd dan de Facebookpagina van het loket in de gaten om er eentje te bemachtigen!

Uurtje zon
Deze zomer worden er twee online vragenuurtjes georganiseerd voor iedereen die meer wil weten over zonnepanelen en zonneboilers. Hiervoor kun je je binnenkort opgeven via onze website. Zet de data vast in je agenda! Vrijdag 23 juli van 15:00 tot 16:00 met Jelte, en vrijdag 20 aug van 15:00 tot 16:00 met Daniël.

Er ligt €50,- voor je klaar
Wist je dat er voor iedere woningeigenaar in Drenthe een bedrag van €50,- klaar staat om, zonder addertjes onder het gras, uit te geven aan energie besparende producten? Deze winter werden er al door meer dan 12.000 Drenten flink wat gratis led-lampen, rollen radiatorfolie en slimme thermostaten aangeschaft. Maar ook in de zomer kun je gebruik maken van jouw persoonlijke code en je eigen deal samenstellen. Ga je voor een kant-en-klare bespaarbox of kies je liever zelf producten uit? Deze zomer kan een waterbesparende kraan bijvoorbeeld goed van pas komen. Of heb je liever een energiemeter, waarmee je precies uitzoekt hoeveel stroom jouw apparaten thuis verbruiken? Ben je van plan zonnepanelen aan te schaffen? Ook dan kun je jouw €50,- gebruiken, net zoals voor zonneschermen. We hebben hier een handige lijst samengesteldmet alle deelnemende producten. Ben je jouw persoonlijke code kwijt? Vraag die dan hier gemakkelijk op. 

Houd de website, Facebook en nieuwsbrief van het loket in de gaten om op de hoogte te blijven.