Gemeente Meppel organiseert Energy Partys

Om inwoners op weg te helpen met energiebesparing nodigt Buurkracht samen met de gemeente Meppel buurtgenoten uit om samen een online EnergyParty te organiseren. Een gezellige en veilige manier om samen met buren vanachter je laptop energiebespaartips en ervaring te delen. Deelnemers vinden zo de weg naar een lagere energierekening, met behulp van kleine acties als deurdrangers of tochtstrips en grote acties als zonnepanelen of isolatie.

Persoonlijke uitnodiging

In november krijgen 2.500 inwoners een brief met een uitnodiging van Buurkracht om een EnergyParty te organiseren. Geen uitnodiging ontvangen, en toch meedoen? Opgeven kan gewoon via buurkracht.nl/energyparty.

Energieadvies op maat

Mensen die zich opgeven, nodigen buurtgenoten uit om mee te doen aan de digitale EnergyParty. Een gespreksleider begeleidt de avond en geeft ook informatie en tips. Na afloop heeft iedereen een persoonlijk actieplan voor energiebesparing. Iedere deelnemer krijgt een ledlamp.

Kracht van buren

Energiebesparing samen met buren is makkelijker en voordeliger. Buurtgenoten bedingen samen vaak korting op offertes, doordat ze met meerdere huishoudens tegelijk aan de slag gaan.

Informatie & aanmelden buurkracht.nl/energyparty.