Pop-up Emmen is open!

Alle Emmenaren kunnen sinds kort in de pop-up ‘Emmen geeft Energie’ terecht met al hun vragen over het besparen van energie! De pop-up is geopend in het kader van de RRE, zodat Emmenaren informatie kunnen inwinnen om te besparen op hun energierekening.

In de Bibliotheek van Emmen vind je de komende maanden alle informatie om te kunnen besparen op je energierekening. In de gloednieuwe pop-up van Emmen geeft Energie staan twee keer per week energiecoaches om je te voorzien van tips en adviezen! De coaches helpen je graag met uitleg over verschillende soorten isolatiemateriaal, geven tips over het ventileren van je woning en voorzien je van advies om energie te besparen op het gebruik van huishoudelijke apparatuur. Daarnaast zijn de coaches op de hoogte van subsidie- en financieringsmogelijkheden. Ook kunnen woningeigenaren er terecht voor hulp met het verzilveren van de waardebon van €50,- waarmee energiebesparende producten kunnen worden aangeschaft.

Wethouder René van der Weide: “We merken dat veel inwoners energie willen besparen of op een andere manier een bijdrage willen leveren aan duurzaamheid. Bij een pop up informatiepunt in de Bibliotheek kan iedereen even binnen lopen en zijn vragen stellen of advies krijgen.” Naast de pop up en de waardebon van €50,- die in heel Drenthe naar alle woningeigenaren wordt/is gestuurd, gaan energiecoaches actief aan de slag om Emmenaren te helpen en start dit najaar een collectieve inkoop.

Openingstijden
De pop-up in Emmen is elke woensdag open van 2 tot 4 uur en op vrijdag van 10 tot 12 uur. Daarnaast kan je ook een afspraak maken. Het energie-informatiepunt is vooralsnog geopend tot en met 31 maart 2021.

Meer info over de organisatie? Ga naar de website van Emmen geeft Energie