De RRE krijgt een vervolg in 2021 – en huurders kunnen ook meedoen

Op Prinsjesdag werd bekendgemaakt dat de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) wordt voortgezet in 2021, mét een mooie uitbreiding. Dit jaar was de maatregel enkel voor eigenaar-bewoners van een koopwoning, maar vanaf 2021 gaan ook huurders profiteren van de regeling. Daarnaast komen er regelingen voor energiebesparing bij het MKB.

Haal de warmte in huis
De RRE, waarbij gemeenten in Nederland ondersteuning krijgen bij het opzetten van projecten om huiseigenaren te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen, werd in 2019 in het leven geroepen in het kader van de Urgenda-uitspraak. De RRE is in september van start gegaan in Drenthe, met de campagne ‘Haal de warmte in huis’. De focus ligt hierbij vooral op kleine energiebesparende maatregelen, zoals het aanbrengen van radiatorfolie, het vervangen van de verlichting door LED lampen en het optimaliseren van de CV-installatie.

Ook huurders betrokken
De huidige RRE-regeling richt zich echter alleen op huiseigenaren en heeft geen mogelijkheden voor huurders. Het Drents Energieloket is dan ook erg blij met de plannen voor 2021, waarbij ook huurders betrokken worden en ondersteuning krijgen in de energietransitie.

Het budget om de RRE in 2021 voort te zetten is begroot op zo’n €97 miljoen. Hoe dit begrootte bedrag over de gemeenten verdeeld zal worden is nog niet bekend. Voor Drenthe gaan we de komende tijd na hoe we hier op tijd en gezamenlijk op in kunnen spelen. Wie daarvan op de hoogte wil blijven; volg het nieuws op onze website en sociale media.