Aftrap campagne in Drentse gemeenten

Aftrap campagne in Drentse gemeenten

1 september 2020

Vandaag is het zo ver: de officiële aftrap van de campagne Haal de warmte in huis. In diverse gemeenten worden vandaag acties georganiseerd.

Gemeente De Wolden

Wethouder Gerrie Hempen van gemeente De Wolden laat zien wat je allemaal met de waardebon kunt doen én heeft een goede tip om veel te besparen op je energierekening… Een must voor de thuiswerkers!

Gemeente Noordenveld

Michael uit Roderwolde vertelt over de duurzame aanpassingen die hij al in en aan zijn huis heeft gedaan. Zo is zijn vloer nu een stuk minder koud in de winter, en laadt hij zijn hybride auto op met de stroom uit zijn eigen zonnepanelen. Een mooi voorbeeld!

Gemeente Meppel

Wethouder Jaap van der Haar van gemeente Meppel licht in dit filmpje de campagne toe. Zijn uitleg over het verzilveren van de waardebon klopt niet helemaal: de producten moeten eerst worden gekocht en pas daarna kunt u de waardebon verzilveren op de website. De precieze uitleg staat hier.

Gemeente Emmen

Wethouder René van der Weide vertelt over de waardebon actie en geeft tips voor een aantal maatregelen die je met de waardebon kunt aanschaffen.

Gemeente Midden-Drenthe

Erjen Derks, wethouder in de gemeente Midden-Drenthe, licht de campagne toe. Meer nieuws over de “klusbus” volgt, meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Gemeente Westerveld

Wethouder Henk Doeven ontmoet één van de energiecoaches, die in de gemeente Westerveld bij mensen langskomen voor gratis advies over energiebesparing in huis.

Gemeente Tynaarlo

Wethouder Gopal bezoekt Piet en Ageda in Taarlo – die hun huis op dit moment aan het verbouwen en verduurzamen zijn. Een tip van Piet: “Je hoeft niet altijd heel grote dingen te doen om een bijdrage te leveren. Wij zijn ook begonnen met kleine stappen.”

Gemeente Aa en Hunze

Een vertegenwoordigster van Rolde Energieneutraal presenteert een enquête over energiebesparing aan wethouder Co Lambert. In de enquête worden inwoners van Rolde gevraagd wat ze al doen aan energiebesparing en wat hun wensen en zorgen zijn.