Gemeente Meppel

Waardebon energiebesparende producten
Bestel vanuit huis tot € 50,- aan energiebesparende producten en reken direct af met je persoonlijke code. Kies voor een kant-en-klare bespaarbox of stel er zelf eentje samen. De producten worden gratis thuisbezorgd en voorschieten is niet nodig!

Bestel direct online

Acties in jouw gemeente

Collectieve inkoopactie

In de gemeente Meppel loopt op dit moment geen collectieve inkoopactie.

Agenda

Wat is er de komende maanden allemaal te doen in de gemeente? En aan welke acties kun je meedoen? Bekijk de agenda.

Meer informatie

Er ligt €50 voor je klaar!

Voor alle woningeigenaren in Drenthe ligt er €50 klaar. Deze kun je besteden aan energiebesparende producten zoals led lampen, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. Je kunt de producten online bestellen en gratis laten thuisbezorgen, of ze in de winkel kopen. Energie besparen in huis verlaagt niet alleen de energierekening, maar geeft ook meer wooncomfort én helpt bij het tegengaan van klimaatverandering. Zo werken we samen toe naar een duurzame provincie.

Alles over jouw tegoed!

Agenda

Loket op Wielen in Meppel

Op vrijdag 15 oktober staat het Drentse Energieloket op wielen in Meppel in de wijk Haveltermade! Kom langs voor energieadvies, om al je vragen rondom besparen te stellen, meer te weten te komen over een warmtepomp of zonnepanelen en natuurlijk voor een warme kop koffie! Daarnaast hebben we een bijzondere, creatieve prijsvraag waar je aan mee kunt doen als je langs komt… We zien je graag vrijdag, tot dan!

?Thorbeckelaan 73 (Kruiserk)
15 oktober, 13:00 – 17:00

Doe mee aan een Energy Party!

Om inwoners op weg te helpen met energiebesparing nodigt Buurkracht samen met de gemeente Meppel buurtgenoten uit om samen een online EnergyParty te organiseren. Een gezellige en veilige manier om samen met buren vanachter je laptop energiebespaartips en ervaring te delen. Deelnemers vinden zo de weg naar een lagere energierekening, met behulp van kleine acties als deurdrangers of tochtstrips en grote acties als zonnepanelen of isolatie.

Lees meer

Het Drents Energieloket komt naar je toe met vier webinars!

Het Drents Energieloket merkt dat inwoners hard bezig zijn met het verduurzamen van hun woning. Daarbij komen er logischerwijs veel vragen naar boven. 

Daarom organiseren we 4 webinars, waarvoor iedereen in Drenthe zich gratis kan inschrijven! De webinars geven samen een goed beeld van de technische mogelijkheden en financiële regelingen die in Drenthe beschikbaar zijn op het gebied van verduurzamen. Samen met experts behandelen we de meest gestelde vragen en belangrijkste onderwerpen. Meld je aan en stel alvast je persoonlijke vraag! Tijdens het webinar zullen we een aantal vragen behandelen.

Meer info over de webinars

Actief worden in je buurt?

In de gemeente Meppel zijn de volgende energiecoöperaties actief:

Energiecoöperatie Duurzaam Nijeveen

ReestdalEnergie

Meer nieuws lezen uit jouw gemeente?

Op de website van het Drents Energieloket lees je welke acties er nog meer zijn in jouw gemeente!

Gemeente Meppel