Gemeente Meppel

Op deze pagina vind je informatie over de campagne in de gemeente Meppel. Als huiseigenaar kun je meedoen met leuke en voordelige acties. Wil je niks missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste updates in je mailbox!

Aanmelden nieuwsbrief

Acties in jouw gemeente

Collectieve inkoopactie

In de gemeente Meppel loopt op dit moment een collectieve inkoopactie. Je hebt hierover een brief gekregen van de gemeente.

Meer informatie

Agenda

Wat is er de komende maanden allemaal te doen in de gemeente? En aan welke acties kun je meedoen? Bekijk de agenda.

Meer informatie

Er ligt €50 voor je klaar!

Voor alle woningeigenaren in Drenthe ligt er €50 klaar. Deze kun je besteden aan energiebesparende producten zoals led lampen, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. Je kunt de producten online bestellen en gratis laten thuisbezorgen, of ze in de winkel kopen. Energie besparen in huis verlaagt niet alleen de energierekening, maar geeft ook meer wooncomfort én helpt bij het tegengaan van klimaatverandering. Zo werken we samen toe naar een duurzame provincie.

Alles over jouw tegoed!

Samen inkopen is extra voordeel

De collectieve inkoopactie in gemeente Meppel is van start gegaan. Je hebt hierover een brief van de gemeente gekregen.  Op de website van Winst uit je woning kun je alles lezen over deze inkoopactie. Schrijf je vrijblijvend in!

Website Winst uit je Woning

Wat is een collectieve inkoopactie?

Tijdens een collectieve inkoopactie wordt met een grote groep huiseigenaren in een gemeente ingekocht. Hierdoor zijn de voorwaarden van de maatregelen goed en de prijzen scherp. De uitvoerende bedrijven worden door middel van een veiling gekozen. Tijdens een actie worden diverse energiebesparende maatregelen aangeboden, zoals: zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en isolatieglas. Er wordt alleen samengewerkt met leveranciers die voldoen aan strenge voorwaarden. Hierdoor zijn kwaliteit, service en garantie gegarandeerd.

Agenda

Doe mee aan een Energy Party!

Om inwoners op weg te helpen met energiebesparing nodigt Buurkracht samen met de gemeente Meppel buurtgenoten uit om samen een online EnergyParty te organiseren. Een gezellige en veilige manier om samen met buren vanachter je laptop energiebespaartips en ervaring te delen. Deelnemers vinden zo de weg naar een lagere energierekening, met behulp van kleine acties als deurdrangers of tochtstrips en grote acties als zonnepanelen of isolatie.

Lees meer

Het Drents Energieloket komt naar je toe met vier webinars!

Het Drents Energieloket merkt dat inwoners hard bezig zijn met het verduurzamen van hun woning. Daarbij komen er logischerwijs veel vragen naar boven. 

Daarom organiseren we 4 webinars, waarvoor iedereen in Drenthe zich gratis kan inschrijven! De webinars geven samen een goed beeld van de technische mogelijkheden en financiële regelingen die in Drenthe beschikbaar zijn op het gebied van verduurzamen. Samen met experts behandelen we de meest gestelde vragen en belangrijkste onderwerpen. Meld je aan en stel alvast je persoonlijke vraag! Tijdens het webinar zullen we een aantal vragen behandelen.

Meer info over de webinars

Actief worden in je buurt?

In de gemeente Meppel zijn de volgende energiecoöperaties actief:

Energiecoöperatie Duurzaam Nijeveen

ReestdalEnergie

Meer nieuws lezen uit jouw gemeente?

Op de website van het Drents Energieloket lees je welke acties er nog meer zijn in jouw gemeente!

Gemeente Meppel