Gratis webinars van het Drents Energieloket

Kom meer te weten over het verduurzamen van je woning via de webinars van het Drents Energieloket

Het Drents Energieloket merkt dat inwoners hard bezig zijn met het verduurzamen van hun woning. Daarbij komen er logischerwijs veel vragen naar boven. 

Daarom organiseerden we in maart en april 4 webinars. De webinars geven samen een goed beeld van de technische mogelijkheden en financiële regelingen die in Drenthe beschikbaar zijn op het gebied van verduurzamen. Samen met experts worden de meest gestelde vragen en belangrijkste onderwerpen besproken.

Webinar gemist en toch nieuwsgierig? Meld je dan nu aan om alle webinars terug te kijken. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een link in je mailbox. 

 

De webinars op een rijtje

Financiële regelingen

Tijdens het webinar Financiële regelingen geven we uitleg over de verschillende financiële regelingen en subsidies die op dit moment beschikbaar zijn in Drenthe. Want wat is die Energiebespaarlening Drenthe eigenlijk, en hoe zit het met de ISDE-regeling? Daarnaast leggen we aan de hand van een handige illustratie-video uit waar je energierekening nou eigenlijk uit bestaat.

Isoleren

Tijdens de webinar Isoleren; van vloer tot dak geven we uitleg over de manieren waarop je je woning kunt isoleren. We bespreken isolerend glas en spouwmuur-, dak- en vloerisolatie en over het rendement dat je daar uit haalt. Maarten den Ouden praat mee om meer te vertellen over de isolatiemogelijkheden per woningtype.

Ventileren

Tijdens de webinar Ventileren bij verwarmen hebben we het over het creëren van een gezond thuisklimaat. Vooral nu we door corona veel thuis werken is het gewenst een warme werkplek te hebben, waar voldoende frisse lucht aanwezig is. Maar hoe doe je dat zonder veel energie verloren te laten gaan? Maarten en Daniël leggen het haarfijn uit en geven tips.

Opwek uit de zon

Tijdens het webinar ‘Opwek uit de zon’ hebben we het over allerlei zaken rondom zonnepanelen. Wat levert het op? Waar moet je bij de aanschaf op letten? Hoe weet je of je dak geschikt is? En wat gebeurt er eigenlijk met die panelen als ze vervangen moeten worden? Ook bespreken we andere opties om de zon optimaal te benutten: een zonneboiler en PVT-panelen. Jos komt vertellen over de circulaire panelen op zijn dak.