Martine en Gijs geven tips voor het aanbrengen van radiatorfolie

Radiatoren geven ook aan de achterkant warmte af, waardoor er vaak veel warmte naar buiten ontsnapt. Dit probleem los je eenvoudig op met radiatorfolie. Radiatorfolie is een dunne folie die je achter je radiator plakt. Hiermee bespaar je op je energiekosten.

“Uiteindelijk bleek het echt simpel te zijn om de folie aan te brengen. In de bouwmarkt hebben we gekozen voor de dunnere variant, dit omdat onze radiator erg dicht tegen de muur aanstaat. Terwijl Gijs de folie op maat knipte, heb ik de ruimte
achter de radiator schoongemaakt. Daarna hebben we een paar knijpers gebruikt om de folie goed op zijn plek te krijgen.
De knijpers hielpen om de folie recht achter de radiator te laten vallen. Met aluminiumtape hebben we het daarna vastgeplakt.
Het was echt simpel. Ik schat dat we er in totaal 15 minuten mee bezig zijn geweest.”

Radiatorfolie: kleine moeite, veel opbrengst

Met radiatorfolie bespaar je ongeveer € 30 per jaar. Het aanbrengen van radiatorfolie kost voor een gemiddelde woning ongeveer € 20. Je hebt je kosten dus binnen een jaar terugverdiend.

Er bestaan twee soorten radiatorfolie: één met aluminium en één met schuim. Folie met schuim past niet achter elke achter elke radiator. Er bestaat ook dunnere radiatorfolie met aluminium. Je kunt radiatorfolie makkelijk zelf aanbrengen met een rolletje aluminiumtape.

Hoe breng je het aan?

Stap 1: Meet je radiator op: meet de lengte en breedte van je radiator op. Als je radiator een dichte wandbeugel heeft, houdt hier dan ook rekening mee bij het meten.

 

Stap 2: Knip de folie op maat: rol de radiatorfolie uit teken de lijnen uit. Doe dit met zowel de lengte als de breedte. Als je de folie tegen de achterkant van de je radiator plakt, trek er dan 2 centimeter van af. Plaats je de folie tegen je achtermuur, trek er dan 7 centimeter vanaf. Dit doe je omdat je de folie dan niet ziet zitten. Knip de folie daarna op maat.

Stap 3: Plak tape op de radiatorfolie: let hierbij op dat je ongeveer de helft van de tape uit laat steken. Gebruik hiervoor hittebestendige tape. Je kunt ook een speciale magneetband gebruiken. Dit heeft als voordeel dat je de folie ook weer makkelijk kunt verwijderen.

Stap 4: Plak de radiatorfolie vast: begin met de bovenrand en bevestig het tape daarna aan de achterkant van de radiator of tegen de buitenmuur.

Radiatorfolie is makkelijk aan te brengen, kost weinig en houdt de warmte binnen. Diana laat zien hoe je dat doet.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en alle actuele aanbiedingen! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden