Gemeente Emmen

Op deze pagina vind je informatie over de campagne in de gemeente Emmen. Als huiseigenaar kun je  meedoen met leuke en voordelige acties. Wil je niks missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste updates in je mailbox!

Aanmelden nieuwsbrief

Acties in jouw gemeente

Collectieve inkoopactie

In de gemeente Emmen kun je op dit moment meedoen aan een collectieve inkoopactie. Je hebt hiervoor een brief gehad van de gemeente.

Meer informatie

Agenda

Wat is er de komende maanden allemaal te doen in de gemeente? En aan welke acties kun je meedoen? Bekijk de agenda.

Meer informatie

Er ligt €50 voor je klaar!

Voor alle woningeigenaren in Drenthe ligt er €50 klaar. Deze kun je besteden aan energiebesparende producten zoals led lampen, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. Je kunt de producten online bestellen en gratis laten thuisbezorgen, of ze in de winkel kopen. Energie besparen in huis verlaagt niet alleen de energierekening, maar geeft ook meer wooncomfort én helpt bij het tegengaan van klimaatverandering. Zo werken we samen toe naar een duurzame provincie.

Alles over jouw tegoed

Samen inkopen is extra voordeel

De collectieve inkoopactie in gemeente Emmen is in november van start gegaan. Je hebt hierover een brief van de gemeente gekregen. Op de website van Winst uit je woning kun je alles lezen over deze inkoopactie en je vrijblijvend inschrijven!

Website Winst uit je woning

Wat is een collectieve inkoopactie?

Tijdens een collectieve inkoopactie wordt met een grote groep huiseigenaren in een gemeente ingekocht. Hierdoor zijn de voorwaarden van de maatregelen goed en de prijzen scherp. De uitvoerende bedrijven worden door middel van een veiling gekozen. Tijdens een actie worden diverse energiebesparende maatregelen aangeboden, zoals: zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en isolatieglas. Er wordt alleen samengewerkt met leveranciers die voldoen aan strenge voorwaarden. Hierdoor zijn kwaliteit, service en garantie gegarandeerd.

Agenda

Pop-up winkel in de bibliotheek van Emmen

In de Bibliotheek van Emmen vind je de komende maanden alle informatie om te kunnen besparen op je energierekening. Energiecoaches geven uitleg over energiebesparende maatregelen, tips en adviezen over energie besparen en subsidiemogelijkheden. Je kunt er ook je waardebon verzilveren!

De pop-up in Emmen is elke woensdag open van 2 tot 4 uur en op vrijdag van 10 tot 12 uur. Daarnaast kan je ook een afspraak maken. Het energie-informatiepunt is vooralsnog geopend tot en met 31 maart 2021.

Let op: wegens corona maatregelen is de pop-up momenteel gesloten.

Lees meer op Emmen geeft Energie

Het Drents Energieloket komt naar je toe met vier webinars!

Het Drents Energieloket merkt dat inwoners hard bezig zijn met het verduurzamen van hun woning. Daarbij komen er logischerwijs veel vragen naar boven. 

Daarom organiseren we 4 webinars, waarvoor iedereen in Drenthe zich gratis kan inschrijven! De webinars geven samen een goed beeld van de technische mogelijkheden en financiële regelingen die in Drenthe beschikbaar zijn op het gebied van verduurzamen. Samen met experts behandelen we de meest gestelde vragen en belangrijkste onderwerpen. Meld je aan en stel alvast je persoonlijke vraag! Tijdens het webinar zullen we een aantal vragen behandelen.

Meer info over de webinars

Collectieve inkoopactie

Op 3 november is in de gemeente Emmen een collectieve inkoopactie van start gegaan. Je hebt hierover een brief van de gemeente gekregen. Op de website van Winst uit je woning kun je alles lezen over deze inkoopactie. Je kunt je nu vrijblijvend inschrijven.

Website Winst uit je woning

Actief worden in je buurt?

In de gemeente Emmen zijn de volgende energiecoöperaties actief:

Energiecoöperatie Nieuw Oranjepoort 

Zonnige start Emmen

Meer nieuws lezen uit jouw gemeente?

Op de website van het Drents Energieloket lees je welke acties er nog meer zijn in jouw gemeente!

Gemeente Emmen