Gemeente De Wolden

Op deze pagina vind je informatie over de campagne in de gemeente De Wolden. Als huiseigenaar kun je meedoen met leuke en voordelige acties. Wil je niks missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste updates in je mailbox!

Aanmelden nieuwsbrief

Acties in jouw gemeente

Collectieve inkoopactie

In gemeente De Wolden start een collectieve inkoopactie in januari. Je krijgt hierover een brief van de gemeente.

Meer informatie

Agenda

Wat is er de komende maanden allemaal te doen in de gemeente? En aan welke acties kun je meedoen? Bekijk de agenda.

Meer informatie

Er ligt €50 voor je klaar!

Voor alle woningeigenaren in Drenthe ligt er €50 klaar. Deze kun je besteden aan energiebesparende producten zoals led lampen, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. Je kunt de producten online bestellen en gratis laten thuisbezorgen, of ze in de winkel kopen. Energie besparen in huis verlaagt niet alleen de energierekening, maar geeft ook meer wooncomfort én helpt bij het tegengaan van klimaatverandering. Zo werken we samen toe naar een duurzame provincie.

Meer informatie over jouw tegoed

Samen inkopen is extra voordeel

De collectieve inkoopactie in gemeente De Wolden start in januari. Je krijgt hierover een brief van de gemeente met alle informatie. Op de website van Winst uit je woning kun je alvast meer lezen over de inkoopacties.

Winst uit je woning

Wat is een collectieve inkoopactie?

Tijdens een collectieve inkoopactie wordt met een grote groep huiseigenaren in een gemeente ingekocht. Hierdoor zijn de voorwaarden van de maatregelen goed en de prijzen scherp. De uitvoerende bedrijven worden door middel van een veiling gekozen. Tijdens een actie worden diverse energiebesparende maatregelen aangeboden, zoals: zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en isolatieglas. Er wordt alleen samengewerkt met leveranciers die voldoen aan strenge voorwaarden. Hierdoor zijn kwaliteit, service en garantie gegarandeerd.

Agenda

20 januari: Is een Wieker energieker?

Digitale bijeenkomst voor inwoners van De Wijk (e.o)

Wanneer: Woensdag 20 januari (20:00 tot 21:00)
Over: “Hoe verlagen we onze energierekening, samen of alleen?”

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door uw eigen lokale energiecoöperatie ReestdalEnergie en wordt ondersteund door gemeente De Wolden.

Onderwerpen:

  • Besparingstips
  • Wat kunt u alleen, wat is samen mogelijk?
  • Vervolgstappen (bv. Energiescan bij u thuis)

Aanmelden
Aanmelden voor deze online bijeenkomst is noodzakelijk.

Aanmelden via de mail

Het Drents Energieloket komt naar je toe met vier webinars!

Het Drents Energieloket merkt dat inwoners hard bezig zijn met het verduurzamen van hun woning. Daarbij komen er logischerwijs veel vragen naar boven. 

Daarom organiseren we 4 webinars, waarvoor iedereen in Drenthe zich gratis kan inschrijven! De webinars geven samen een goed beeld van de technische mogelijkheden en financiële regelingen die in Drenthe beschikbaar zijn op het gebied van verduurzamen. Samen met experts behandelen we de meest gestelde vragen en belangrijkste onderwerpen. Meld je aan en stel alvast je persoonlijke vraag! Tijdens het webinar zullen we een aantal vragen behandelen.

Meer informatie over de webinars

Collectieve inkoopactie

In januari start in de gemeente De Wolden een collectieve inkoopactie. Houd je brievenbus in de gaten, want je ontvangt hierover een brief van de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief

Actief worden in je buurt?

In de gemeente De Wolden zijn de volgende energiecoöperaties actief:

EnergieKansen in Ansen

Ruinerwold Energieneutraal 

Duurzaam Ruinen

ReestdalEnergie

Meer nieuws lezen uit jouw gemeente?

Op de website van het Drents Energieloket lees je welke acties er nog meer zijn in jouw gemeente!

Gemeente De Wolden