Gratis warmtefoto en beknopte rapportage

Met een warmtefoto van de voorkant van uw woning ziet u direct waar het huis warmte lekt.

U heeft uw rapport ontvangen, en nu?

Online vragenuur

Let op: Wegens beperkte belangstelling is besloten dit moment te annuleren.

Heeft u vragen over uw isolatieadvies? Of vindt u het lastig de warmtescan te begrijpen? Op dinsdag 22 maart organiseert het Drents Energieloket een online vragenuur. De adviseurs van het loket lopen een voorbeeldrapport door en leggen daarbij uit hoe u de resultaten kunt lezen. Daarnaast is er de mogelijkheid vragen te stellen. Let op! Aanmelden is verplicht.

Wat:                 Online vragenuur over de warmtescanrapporten
Datum:            Dinsdag 22 maart 2022
Tijd:                 19.00 – 20.00 uur
Locatie:           Online (link ontvangt u na aanmelding)
Voor wie:         Huiseigenaren die een warmtescan uit hebben laten voeren

Heeft u andere vragen over het isoleren van uw woning? Neem gerust contact op met één van de adviseurs van het Drents Energieloket via 085 – 792 01 58.

Meld u hier aan!

Deel uw ervaring

Het Drents Energieloket blijft graag leren! Om die reden zijn wij erg benieuwd naar uw mening over de warmtescan. We vinden het belangrijk te weten hoe u het proces heeft ervaren en wat u vindt van het adviesrapport. Daarnaast zijn we nieuwsgierig of u naar aanleiding van het rapport ook energiebesparende maatregelen uitvoert. Laat het ons weten en vul de enquete in! (Dit kan tot 1 april 2022)

Onder de inzendingen verloten wij drie VVV-bonnen ter waarde van €50,-.

Vul de vragenlijst in

Energiecoach aan huis

Wilt u als vervolg op het adviesrapport hulp van een lokale energiecoach uit uw eigen gemeente? Dat kan! Een Drentse Energiecoach kan het warmtescanrapport met u doornemen en u kosteloos informeren over het verlagen van uw energieverbruik. Neem contact op met het Drents Energieloket via 085 – 7920158 of stuur een e-mail naar [email protected] om een persoonlijke afspraak met een lokale coach in te plannen.

 

Meer info over de coaches

Let op!

Helaas is het niet meer mogelijk een warmtefoto aan te vragen voor uw woning. Wegens grote interesse zit de actie inmiddels vol en kunt u zich niet meer aanmelden. Mocht u graag een warmtefoto van uw woning willen, neem dan contact op met een energiecoöperatie bij u in de buurt, wellicht kunnen zij u verder helpen.

Maakt u gebruik van één van de gratis warmtefoto's?

Wat is een warmtefoto?

U heeft vast wel een plek in huis waar het tocht of waar het niet warm wil worden. Veel warmte gaat verloren via slecht geïsoleerde gevels, enkel glas of kieren waardoor het tocht.  Maar er zijn ook plekken in huis waar warmte ontsnapt, zonder dat u het voelt of ziet.

Met een warmtefoto ziet u in één oogopslag waar uw woning warmte verliest. Vanaf de openbare weg wordt met een infraroodcamera een foto gemaakt van de buitenkant van de voorgevel. Met infrarood is goed te zien waar uw huis warmte verliest en welke plekken dus zinvol zijn om (extra) te isoleren.

Hoe doet u mee?

Het Drents Energieloket en de gemeenten hebben verschillende wijken geselecteerd waarin we deze winter gratis warmtefoto’s aanbieden. Deze wijken zijn onder andere gekozen op basis van het type woningen, het bouwjaar, energielabel en de bebouwingsdichtheid.

De actie houdt in dat u zich kunt aanmelden voor een gratis warmtefoto met beknopte rapportage. Deze rapportage bestaat uit een bondig advies over verbeter mogelijkheden, welke aansluiten bij de warmtefoto. De foto en rapportage zijn gratis en vrijblijvend. Aanmelden kan door hier onder uw wijk te selecteren en het formulier in te vullen.

Wat moet u doen?

Nadat u zich heeft aangemeld door hieronder uw wijk te selecteren en het formulier in te vullen, hoeft u niets te doen en voor het maken van de foto hoeft u niet thuis te zijn. De warmtefoto’s worden begin 2022 tijdens een koude winterdag- of nacht genomen. Dit gebeurt te voet met thermografische camera’s. Het moment waarop de warmtefoto’s worden gemaakt is temperatuur afhankelijk. De exacte datum voor opname is daarom nog niet bekend.

Veelgestelde vragen

Wanneer u zich opgegeven heeft voor de warmtescan en u heeft een bevestiging gehad hoeft u niets te doen. U kunt er vanuit gaan dat er begin 2022 een warmtescan gemaakt wordt van uw woning. Hiervoor hoeft u als woningeigenaar geen voorbereidingen te treffen.

Het antwoord is heel simpel; nee. Je verwarming hoeft niet hoger, de gordijnen hoeven niet open en de lampen hoeven niet aan. Je hoeft niets te doen!

Nee. Het gaat om een eenmalige actie waarbij vanaf de straat alleen de voorkant van uw woning is gefotografeerd. Lokale energiecoöperaties of bedrijven bieden ook warmtefoto’s aan. Wellicht kunnen zij u helpen de rest van uw woning ook in beeld te brengen.

Helaas kunnen uw familie en vrienden geen gratis warmtefoto en isolatierapport ontvangen. U heeft uw rapport en foto ontvangen in het kader van een eenmalige actie in een aantal wijken en dorpen. Lokale energiecoöperaties of bedrijven bieden in sommige gevallen echter ook warmtefoto’s aan.

Nee, u bent tot niets verplicht. Het rapport is geheel vrijblijvend, maar we hopen uiteraard wel dat het u inspireert en helpt om uw woning verder te isoleren. Op onze website leest u handige informatie en tips om u daarbij verder te helpen.

Nee. Uw beknopte rapport wordt door Sobolt b.v. in opdracht van het Drents Energieloket gemaakt. Wij laten de rapporten afdrukken en bij u thuis bezorgen. Het rapport wordt niet met anderen gedeeld.

De warmtefoto en het beknopte rapport worden een aantal weken na het maken via de post naar u verzonden.

Dat kan. Het Drents Energieloket is vier dagen per week telefonisch bereikbaar om antwoord te geven op al uw vragen. Klik hier om de openingstijden, het telefoonnummer en het mailadres van het loket te bekijken.

Het rapport laat zien waar er zogeheten warmteleken te zien zijn en waar u kunt beginnen met isoleren. Op onze website lees je meer over gevelisolatie, dakisolatie en isolerend glas. Als u naar het doorlezen van deze informatie nog meer wilt weten helpt het Drents Energieloket u onafhankelijk en kosteloos. Hier kunt u contactinformatie vinden.