Gratis warmtefoto en beknopte rapportage

Met een warmtefoto van de voorkant van uw woning ziet u direct waar het huis warmte lekt.

Maakt u gebruik van één van de gratis warmtefoto's?

Wat is een warmtefoto?

U heeft vast wel een plek in huis waar het tocht of waar het niet warm wil worden. Veel warmte gaat verloren via slecht geïsoleerde gevels, enkel glas of kieren waardoor het tocht.  Maar er zijn ook plekken in huis waar warmte ontsnapt, zonder dat u het voelt of ziet.

Met een warmtefoto ziet u in één oogopslag waar uw woning warmte verliest. Vanaf de openbare weg wordt met een infraroodcamera een foto gemaakt van de buitenkant van de voorgevel. Met infrarood is goed te zien waar uw huis warmte verliest en welke plekken dus zinvol zijn om (extra) te isoleren.

Hoe doet u mee?

Het Drents Energieloket en de gemeenten hebben verschillende wijken geselecteerd waarin we deze winter gratis warmtefoto’s aanbieden. Deze wijken zijn onder andere gekozen op basis van het type woningen, het bouwjaar, energielabel en de bebouwingsdichtheid.

De actie houdt in dat u zich kunt aanmelden voor een gratis warmtefoto met beknopte rapportage. Deze rapportage bestaat uit een bondig advies over verbeter mogelijkheden, welke aansluiten bij de warmtefoto. De foto en rapportage zijn gratis en vrijblijvend. Aanmelden kan door hier onder uw wijk te selecteren en het formulier in te vullen.

Wat moet u doen?

Nadat u zich heeft aangemeld door hieronder uw wijk te selecteren en het formulier in te vullen, hoeft u niets te doen en voor het maken van de foto hoeft u niet thuis te zijn. De warmtefoto’s worden begin 2022 tijdens een koude winterdag- of nacht genomen. Dit gebeurt te voet met thermografische camera’s. Het moment waarop de warmtefoto’s worden gemaakt is temperatuur afhankelijk. De exacte datum voor opname is daarom nog niet bekend.

Meld u nu aan

Veelgestelde vragen

Nee. Het gaat om een eenmalige actie waarbij vanaf de straat alleen de voorkant van uw woning is gefotografeerd. Lokale energiecoöperaties of bedrijven bieden ook warmtefoto’s aan. Wellicht kunnen zij u helpen de rest van uw woning ook in beeld te brengen.

Helaas kunnen uw familie en vrienden geen gratis warmtefoto en isolatierapport ontvangen. U heeft uw rapport en foto ontvangen in het kader van een eenmalige actie in een aantal wijken en dorpen. Lokale energiecoöperaties of bedrijven bieden in sommige gevallen echter ook warmtefoto’s aan.

Nee, u bent tot niets verplicht. Het rapport is geheel vrijblijvend, maar we hopen uiteraard wel dat het u inspireert en helpt om uw woning verder te isoleren. Op onze website leest u handige informatie en tips om u daarbij verder te helpen.

Nee. Uw beknopte rapport wordt door Sobolt b.v. in opdracht van het Drents Energieloket gemaakt. Wij laten de rapporten afdrukken en bij u thuis bezorgen. Het rapport wordt niet met anderen gedeeld.

De warmtefoto en het beknopte rapport worden een aantal weken na het maken via de post naar u verzonden.

Dat kan. Het Drents Energieloket is vier dagen per week telefonisch bereikbaar om antwoord te geven op al uw vragen. Klik hier om de openingstijden, het telefoonnummer en het mailadres van het loket te bekijken.

Het rapport laat zien waar er zogeheten warmteleken te zien zijn en waar u kunt beginnen met isoleren. Op onze website lees je meer over gevelisolatie, dakisolatie en isolerend glas. Als u naar het doorlezen van deze informatie nog meer wilt weten helpt het Drents Energieloket u onafhankelijk en kosteloos. Hier kunt u contactinformatie vinden.