Prikbord

Zonnepanelen nemen of je gevel laten isoleren kan nogal wat vragen oproepen. Gelukkig zijn er in Drenthe al heel veel mensen die je voor gingen, en die helpen je graag!

Laten we elkaar helpen!

Als je je woning gaat verduurzamen kun je wel wat hulp gebruiken. Want hoe bevalt die vloerisolatie, wat leverden die zonnepanelen afgelopen jaar op en hoe pak je het aan als je een warmtepomp wilt installeren? Iedereen die zijn buren graag helpt, of zelf vragen heeft kan een berichtje op het prikbord plaatsen.

Hoe werkt het?

Super simpel! Via het formulier zend je jouw vraag, tip of advies in. Wij checken hem even. Daarna plaatsen we hem voor jou hier onder en komt hij op het prikbord terecht! Makkelijk toch? Zo kunnen we elkaar helpen, want in Drenthe doen we het samen!

Mail ons je berichtje

Het kan even duren voordat het bericht te zien is op de pagina.

Plaats iets op het prikbord

Gratis ophalen: tochtstrip

Tochtstrip, 132 cm. Gratis af te halen in Gieten of bij het Drents Energieloket in Assen. Berichtje achter op het prikbord bij interesse!

Leegzuigen spouw

De spouw van mijn woning uit 1969 is ooit, ik denk in de jaren ’80, nageïsoleerd met witte vlokken. Inmiddels is die isolatie niet overal goed meer en zit ik eraan te denken om de spouw te laten leegzuigen en opnieuw vol te spuiten met moderne isolatie. Zijn er mensen die ervaring hebben met het laten leegzuigen van de spouw? Bart en Jeanine

Leegzuigen spouw

Hoi Bart en Jeanine! Het uitzuigen van een spouwmuur is mogelijk maar in vergelijking met de kosten voor het vullen, een stuk duurder. In sommige gevallen (bijv. wanneer de spouwmuur is gevuld met glaswol of ander materiaal (vlokken)) is het mogelijk om Isofoam in te blazen. Dit materiaal drukt namelijk het oude materiaal in elkaar en vult alle kieren en naden uitermate goed. Dit is veel goedkoper dan het leegzuigen van de spouwmuur. Niet elk bedrijf heeft Isofoam, meestal staat op hun website of ze er mee werken of niet. Als bij inspectie blijkt dat uitzuigen de enige optie is kun je het zeker overwegen hoor, het gebeurt vaker en werkt prima. Groetjes, Daniël!

Duurzaam isoleren

Ik wil mijn dak graag isoleren maar vraag me af wat het meest milieuvriendelijke materiaal is om dit te doen. Kan iemand mij helpen? Groetjes, Jo van Veen

Duurzaam isoleren

Dag Jo! Wij hebben Kingspan gebruikt. De ‘footprint’ daarvan is erg laag, terwijl je toch R3 isolatiewaarde hebt. Pirplaten hebben een R6 en zijn ook niet al te schadelijk voor het milieu. Succes! Groetjes, Harm