Met de CV-verbeterbon actie haal je écht de warmte in huis!

Is het bij jou in huis altijd lekker warm? Het stookseizoen is al een tijdje bezig – dus misschien merk je al dat er kamers zijn die niet zo goed warm worden en dat je daardoor de thermostaat vaak hoger zet dan je zou willen. Of misschien duurt het erg lang voordat je woning goed warm is. Met de nieuwe CV-verbeterbon actie, die 15 december van start gaat, kun je deze problemen laten oplossen en krijg je tot wel €200 retour op je investering. Zo haal je, letterlijk, de warmte in huis!

Waterzijdig inregelen – wat is dat?

Met de CV-verbeterbon kun je je radiatoren (of vloerverwarming groepen) door een daartoe erkende installateur optimaal laten instellen, zodat ze goed in balans zijn. Dat heet “waterzijdig inregelen.” In simpele taal betekent het dat je radiatoren met elkaar in balans worden gebracht, waardoor de warmte in huis beter verdeeld wordt. Deze nieuwe balans verhoogt je wooncomfort én kan voor een flinke besparing op je energierekening zorgen: dit kan oplopen tot wel 20%. Voor het inregelen van CV-installaties is de juiste kennis en expertise nodig.

Hoe werkt de CV-verbeterbon?

Er zijn voor Drentse huiseigenaren 1500 CV-verbeterbonnen beschikbaar. Als je je opgeeft kun je eerst kiezen uit een aantal (lokale) installatiebedrijven. Deze installatiebedrijven zijn aangesloten bij de branchevereniging Techniek Nederland en opgeleid/gecertificeerd voor het waterzijdig inregelen van je verwarmingsinstallatie.

Daarna krijg je van de door jou gekozen installateur een offerte gebaseerd op de details van jouw woning (aantal radiatoren, type/bouwjaar CV-ketel). Na uitvoering van de werkzaamheden kan je de subsidie aanvragen en op basis van de factuur tot €200 terugkrijgen.

Let op: de CV-verbeterbon is alléén geldig voor waterzijdig inregelen. Wil je de werking van je CV verder optimaliseren, dan zijn er wel een aantal producten waar je je waardebon van €50 voor kunt gebruiken, zoals een slimme thermostaat of thermostaatknoppen voor je radiator. Alle producten die onder de waardebon-actie vallen staan hier.

Hoe doe ik mee?

Vlak voor de startdatum van de actie (15 december) sturen we al onze nieuwsbrief abonnees een aparte mail, waarin staat wanneer we van start gaan en hoe je precies mee kunt doen. Nog geen abonnee van de nieuwsbrief van het Drents Energieloket? Meld je hier direct aan. 

Je kunt natuurlijk ook meedoen als je geen abonnee bent. Houd dan onze website en sociale media in de gaten!